HOPZ TV en RT Dutch zijn de afgelopen zomer een samenwerkingsverband aangegaan die geresulteerd heeft in een serie mooie programma’s onder de naam Kwaku Live! Er wordt ook gekeken naar verdere samenwerkingen met SALTO, RTV7 en de Surinaamse televisiezender ATV. Voor deze laatste heeft de combinatie HOPZ/RT Dutch ook een drietal live-uitzendingen verzorgd van ‘Natio’- het Surinaams nationaal elftal. Dit in het kader van hun oefen-bezoek aan Nederland. Dit waren wedstrijden tegen Almere City (4-2), Telstar (1-1) en tegen Leonidas Rotterdam (2-3).

RT Dutch oprichter Dwight Samson regisseerde de Kwaku Live! programma’s die gepresenteerd werden door HOPZ TV presentator Guilly Koster. ‘Koster heeft de zelfde passie als ik als het komt op programma’s maken. We willen allebei segmenten van de samenleving belichten die in de mainstream media onderbelicht blijven’. Samson en Koster leerden elkaar van dichtbij kennen in het Lola Bae pand aan de Hettenheuvelweg 16, A’dam Zuidoost, waar beide ondernemingen gevestigd zijn. ‘HOPZ heeft de apparatuur, de ervaring en de nodige connecties terwijl RT Dutch de energie, het personeel en de knowhow heeft. De combinatie was eigenlijk een logisch gevolg’.

kijk op de HOPZ TV pagina voor de programmas

Zoals Kunta Rincho, een van de gasten Kwaku Live! zei: ‘Wij zwarte mensen moeten stoppen met het zoeken van de genegenheid van witte mensen. Het is beter dat we ons zelf leren waarderen. Pas wanneer wij van ons zelf houden, maken we het mogelijk dat anderen van ons gaan houden’ . Koster kan zich erg goed vinden in deze stelling. ‘Om van onszelf te leren houden, moeten we onszelf zien! Syi na bribi (zien is geloven). En als we gaan zitten wachten tot Hilversum ons in beeld gaat brengen, gaan we lang wachten. Ik moet echter wel zeggen dat de NTR-baas Wijnand Honig (hoofd kunst en cultuur) op 3 september naar Zuidoost toekomt om te kijken wat wij hier uitspoken op het gebied van televisie. Wie weet wat daar uitkomt.’

Het is belangrijk dat de combinatie HOPZ/RTD gesteund wordt door een achterban. Het is een kleine moeite om de items en pagina’s te liken. Hoe breder onze achterban, hoe interessanter het is voor eventuele sponsoren. Gil Belfor van Helen Ketjap is de eerste ondernemer die wat geld dat hij verdient heeft met zwarte producten, terug stopt in de zwarte gemeenschap door programma’s te sponsoren. Als meer ondernemers of andere rijke mensen dat zouden doen, gaan we mooiere programma’s maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.