De recente BLM demonstraties maakten het mogelijk dat ook mensen die niet zo snel over dat wat hen pijn doet of heeft gedaan gingen uiten. Daarom heeft HOPZ besloten een serie te wijden aan deze groep. De eerste die het spits af bijt is de Surinaams Nederlandse voormalig top – tennister Zawadi Fulani. Vanwege langdurige blessures heeft ze haar favoriete sport moeten omruilen voor voetbal. (red.)

Ik was een blij kind. Een kind met een eigen wil. Een kind dat brutaal kon doen. Een kind dat goed kon luisteren en soms minder goed. Ik was een kind.

Ik was een kind. Een kind met talent. Talent voor een sport. Een kind dat genoot van die sport. Een kind wat tijdens het beoefenen van die sport werd uitgemaakt voor zwarte Piet. Omringd door kinderen die wit waren. Ze waren wit, en ze waren zich er bewust van. En ik werd mij ergens bewust van, ik was zwart. Ik verloor een stukje kind.

Ik was een kind. Een kind dat hoorde ‘Je moet je beter wassen, je zit onder de poep’. Ik verloor een stukje kind.

Ik was een kind. Toen ik mee mocht met de tennisbond naar Engeland om Nederland te vertegenwoordigen in op toernooi. Ik was een kind toen een jongen uit ‘hetzelfde Nederland’ tijdens dat reisje meerdere malen naar mij zong ‘ hé NEGERIN waar ga je heen’. Ik was een kind dat hulp vroeg bij de begeleider, en te horen kreeg dat ik het maar moest negeren of beter voor mijzelf op moest komen. Ik verloor een stukje kind

Ik was een kind. Toen op het schoolplein een meisje naar mij riep ‘ je haar lijkt op schaamhaar’ en er voluit om gelachen werd. Ik verloor een stukje kind.

Ik was een kind. Toen meester Jan tegen mijn moeder zei dat ik niet beter kon dan LBO. Een jaar later kreeg ik op een andere school door mijn ‘Marokkaanse’ juf, het advies VWO toegewezen. Maar ik was alweer een stukje kind verloren.

Ik was een kind toen de vader van Kimberly apengeluiden en bewegingen naar mij maakte terwijl ik een wedstrijd speelde tegen haar. De Vader van een ander meisje zei dat ik maar harder moest worden. Want op het voetbalveld gooide mensen ook muntjes naar hem. Ik verloor een stukje kind.

Ik was een kind.

Zawadi Mahila Imani Fulani

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.